Draait de motor van uw organisatie nog optimaal?

Hand writing Time for Action concept with red marker on transparent wipe board.

Hand writing Time for Action concept with red marker on transparent wipe board.

Toeval wil, dat op het moment van dit schrijven, ik bij de dealer zit. Ja, de motor van mijn auto wordt nagekeken. Het ziet er goed uit, het één en ander wordt vervangen en ververst. En dat is maar goed ook; kan ik weer heel wat kilometers vooruit en mijn reis doorzetten.

Persoonlijk vind ik, zelfs nu de auto’s van tegenwoordig geavanceerd zijn, dat je je auto proactief na moet kijken. Zelf, of laten doen. Ondanks dat ik veel kan en zelf doe (dochter van een garage houder/dealer) vind ik het van groot belang dat de basis altijd goed functioneert en daar vraag ik hulp van een expert bij.

Aanpassen huidige koers
Die verre reis naar onbekende oorden die ik voor me zie, vereist een aantal overwegingen en aanpassingen. En dit geldt niet alleen voor de motor. Waar wil ik naartoe? Waarom wil ik daar naartoe, wat is mijn doel, wat wil ik bereiken? Wie gaan er met me mee en willen we wel allemaal dezelfde kant op? Is ons reisplan überhaupt haalbaar?

Is het plan haalbaar?
Ik als bestuurder zet een koers uit en stel het reisplan samen, en zie graag dat de meerijders dezelfde kant op willen. Daarom zal ik ze betrekken bij de plannen en stippelen we gezamenlijk de route uit. En een ieder heeft zijn eigen taak en verantwoordelijkheid tijdens deze reis. Met als voornaamste doel dat we onze eindbestemming behalen. Samen.

Vooruitkijken
Wanneer heeft u de motor van uw organisatie voor het laatst goed nagekeken? Ligt u nog op koers voor wat betreft het uitgestippelde reisplan? Zijn er (veranderende) marktomstandigheden die impact hebben en kansen bieden voor uw organisatie? Hoe speelt u hierop in? Gaan uw medereizigers mee in de nieuwe route?

Kijkt u vooruit en durft u uw reisplan aan te passen? Proactief de organisatie meenemen in de veranderende koers vereist durf en leiderschap. Die spannende reis gun ik u.

Neeltje Haaima
(Partner)