Een van de grote krijgsheren met een vooruitziende blik was Sun Tzu.

Blog Sun Tzu groot

Blog Sun TzukopieVandaag de dag blijken zijn uitspraken nog steeds actueel te zijn. Er zijn veel bedrijven die uitgebreide heisessies hebben om de strategie van het bedrijf neer te zetten zonder na te denken over de tactische zetten. Acties die nodig zijn om uiteindelijk de strategie zo efficiënt mogelijk in te vullen. Omgekeerd zie ik ook vaak. Er worden veel tactische activiteiten ontwikkeld die op zichzelf genomen fantastisch zijn. Activiteiten zoals het ontwikkelen van een nieuwsbrief of participeren op een beurs. Op de vraag of al deze activiteiten bijdragen aan de strategie tja, daar moet iedereen het antwoord schuldig op blijven. Beide zaken leiden niet tot het doel waar je uiteindelijk wilt zijn.

Dat is precies de reden van ons bestaansrecht. Organisaties uitdagen om de strategie neer te zetten met daarbij de juiste tactische activiteiten. Activiteiten die aansluiten op de strategie teneinde maximaal rendement te halen uit de markt en uit de vrijgemaakte budgetten.

Vaak blijkt dat de vooringenomen ideeën om een markt snel te veroveren gebaseerd zijn op vele tactische activiteiten. Door goed te inventariseren en terug te gaan naar de kernwaarden van de organisatie zien we vaak dat er een disconnect is tussen de strategie en alle leuke activiteiten. Wat is het dan waardevol dat Prospectory de mogelijkheid biedt om uw bedrijf sneller dan anderen te laten accelereren. Door voor uw totale organisatie een totaaloverzicht  in kaart te brengen van strategie en aansluitende activiteiten bent u in staat uw competitive edge sneller te kapitaliseren. We kunnen dan concluderen dat strategisch accelereren niet alleen een mooie uitspraak is maar ook daadwerkelijk leidt tot een grotere en snelle overwinning in de vorm van en hogere omzet en lagere kosten.

Hans de Jong
(Partner)