Internet? De 4 gemiste kansen voor traditionele vakspecialisten

Blog gemisde kansen

Blog gemisde kansenHoe leuk vinden wij het om gevestigde namen te begeleiden naar meer omzet! Vaak zijn dit organisaties die al jaren succesvol zijn, maar ineens geconfronteerd worden met prospects die niet zomaar binnen komen: advocaten, notarissen, accountants, bankiers, consultants, organisaties methoogwaardige kennis en ervaring. En altijd komt internet als onderwerp voorbij en blijkt het verwarring en frustratie te geven. Welke gemiste kansen komen we tegen?

1. ‘Wij doen niets via het web maar alleen persoonlijk’
Tsja, zonde want prospects kijken tegenwoordig standaard op het web: als ze van je horen, als ze je gaan ontmoeten, nadat ze je ontmoet hebben. Om een beeld te vormen of het te versterken of te zien of je meer voor ze kunt betekenen. Daarmee is het juist een kans om persoonlijk contact voor te verwarmen of na te versterken.

2. ‘Wij hebben al onze diensten op de site gezet’
…..alleen zit ik daar als prospect op te wachten? Wil ik niet veel liever mezelf herkennen in de uitdagingen die worden aangepakt voordat er allerlei producten worden gepitch’d? Bovendien, wat zeggen die afkortingen mij als niet-vaktechnische ondernemer? Nog los van het feit dat ik niet kan kiezen of wil zoeken uit alle diensten die op de site zijn gedumpt.

3. ‘Wij hebben onze site persoonlijk gemaakt’
Nu wil ik niets afdoen aan een leuke foto of stevig CV, maar zit ik als prospect te wachten op jouw verleden? Ik wil graag begrijpen wat jij brengt.

4. ‘Wij hebben veel geïnvesteerd in de site maar er komen geen leads uit’
Heh heh natuurlijk niet!!! …..tenzij je een grote zoekmachine bent of online handelaar die miljoenen investeert in zichtbaar zijn en consumenten verleiden; nee, je zult echt proactief een marktproces moeten inrichten waar jouw site onderdeel van is. Net als je social media.
Maak bijvoorbeeld een netwerkplan om uit te voeren zodat er afspraken komen. Of bel minimaal geïnteresseerden, die naar je website komen, na. Of nodig ze uit naar een bij voorkeur kleinschalig event (prospects worden nl. al platgegooid met grote netwerkevents). En je belt weer na, etc.

Kortom, met je website onder je arm kan je prospectrelaties ontwikkelen, triggeren en boeien om uiteindelijk te binden tot klant in een niet pushy proces.

Frits Willem Bakker
(Managing Partner)