Wat doe je eigenlijk?

Blog Wat doe je nou eigenlijk

Blog Wat doe je nou eigenlijkEen aantal weken geleden vroeg mijn jongste zoon “Papa, wat doe je eigenlijk de hele dag?” “Ik zit de hele dag mensen achter hun kont aan”, was mijn antwoord. Vol ongeloof staarde hij me aan. En
hoewel hij altijd zijn woordje klaar heeft staan, was hij deze keer te verbaasd om te reageren.

Het is ook echt zo. Ik doe zeer regelmatig aan cold calling, bel mijn offertes na, en vraag wanneer de opdrachtbevestigingen getekend worden. Maar het is niet alleen sales. Ik moet bellen voor te laat betaalde facturen, vragen aan collega’s waar hun input blijft, en moet zelfs leveranciers verzoeken hun contract nou eens op te sturen.

Steve Jobs
Alleen dit al bijhouden en monitoren levert in totaal zo’n 80 openstaande acties op, zeggen de Tasks in Outlook me. En dat doe ik al zeker 15 jaar. Ik moet wel; ik heb geen overdreven talent, heb niet het charisma van Steve Jobs, of een zeldzaam product dat verkocht kan worden zonder enige verkoopinspanning.

Discipline…..een noodzaak
Discipline is het toverwoord. En dat doe je volgens mij door het goed managen van je acties, en al je afspraken op tijd, en zoals beloofd, na te komen. Niks mag slippen. En schijnbaar is dat een formule die klanten, collega’s en leveranciers fijn vinden. Dan mag je zelfs fouten maken als je alle afspraken maar nakomt. Het geeft je gunning en vertrouwen.

Als we weer terug gaan naar sales, dan durf ik nu wel te stellen dat discipline veel belangrijker is dan vaardigheden en talent. Want wat heb je daar aan als je niet knetterhard werkt om je business binnen te halen? En dat is een “must” tegenwoordig. Want door de crisis is het niet meer “kakken zonder douwen” en moeten we zweten en zwoegen voor onze orders.

Er is trouwens hoop voor u; de meesten onder ons hebben die discipline niet en u wel…..daarom alleen al wordt 2015 een mooi jaar!

Kurt Hessels
(Managing Partner)