Case

“Ons salesteam heeft zich nu gecommitteerd”

Hewlett-Packard schakelt Prospectory in voor sales assessment

“Wat is de commerciële potentie van ons team accountmanagers? Wat is nodig om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en meer discipline te realiseren?” HP Midmarket Enterprise Team stelde deze vragen aan de Prospectory-professionals.

Prospectory ontwikkelde voor HP een sales assessment programma dat vier onderdelen telt:

  1. Kick-off sessie, ter kennismaking en ter introductie.
  2. Online sales assessment, Sales Indicator, om salesvaardigheden als zelfvertrouwen,
    vasthoudendheid en commerciële gedrevenheid te meten.
  3. Individuele gesprekken. Een commerciële pitch maakt er deel van uit.
  4. Presentaties van persoonlijke jaarplannen in een Dragons’ Den opzet. Een panel van sales professionals beoordeelt de presentaties.

In een recht door zee terugkoppeling verwoordde Prospectory de commerciële potentie van het HP-team en de individuele leden. Vervolgens gaf Prospectory helder en concreet advies over hoe HP de salespotentie naar een hoger plan kan tillen. Voorbeelden zijn toegespitste één-op-één-coaching, praktijkgerichte verdiepende workshops en een heldere structuur voor salesdiscipline.

Het traject bleek zoveel meer dan een assessment. Dankzij dit programma nam het team zelf verantwoordelijkheid. Het salesteam committeerde zich aan de doelstellingen.

“Prospectory is flexibel en kan snel acteren. Prospectory heeft ons een goede terugkoppeling gegeven. Op basis van die informatie zijn wij gesterkt in de keuze om veranderingen aan te brengen. We hebben een volgende stap kunnen nemen in de ontwikkeling van ons salesteam.”

Sales Manager Midmarket Enterprise Group

HET ULTIEME SALESPROCES VOOR U

Prospectory brengt u sterke leads, nieuwe omzet en daadkracht in sales.
In één totaalaanpak, op maat. Het resultaat? U kunt rekenen op een
geolied salesteam én op blijvend verkoopsucces. Bel!