Case

“We hebben meer opdrachten dan ooit tevoren”

Een ommekeer naar commerciële slagkracht – gerenommeerd trainingsbureau

“We hebben last van de concurrentie en van de huidige economie. We doen het niet slecht, maar de bomen reiken niet meer tot de hemel.” Met die woorden klopt de directeur van een bekend trainingsbureau aan bij Prospectory. “Wat kunnen we daaraan doen?”

Prospectory vraagt door. (Hoe) speelt het team in op de veranderingen in de markt? Haalt het er alles uit? Het inspireert beide partijen om een propositiesessie aan te gaan. Prospectory gaat daarin tot de kern, bevraagt, spiegelt en daagt de directeur uit op zijn commerciële aannames. Conclusie: er blijven kansen liggen. Teveel.

Vervolgens ontwikkelt Prospectory een proces dat een proactieve instelling garandeert van het salesteam. Prospectory start met het geven van het goede voorbeeld, kruipt in de telefoon en realiseert tientallen afspraken voor het bureau. Een stevig staaltje leadgeneratie.

Daarnaast start Prospectory resultaatsessies met het team. De markt en de sales-pipeline liggen daarin onder de loep. Hoe, waar, wanneer behalen we resultaat? Ook zorgt Prospectory voor coaching om individuele kwaliteiten aan het licht te brengen én voor workshops om essentiële vaardigheden bij te brengen aan het hele team. Bovendien is Prospectory dé coach en sparringpartner voor de directeur in zijn rol van acquisitieleider.

“Het is nog nooit zo druk geweest als nu. We realiseren meer omzet. Onze mensen zijn veel vaardiger. We hebben interactie met onze klanten en dat leidt tot meer resultaat. Onze rapportages zijn scherper en de forecasts betrouwbaar. Er is veel veranderd.”

HET ULTIEME SALESPROCES VOOR U

Prospectory brengt u sterke leads, nieuwe omzet en daadkracht in sales.
In één totaalaanpak, op maat. Het resultaat? U kunt rekenen op een
geolied salesteam én op blijvend verkoopsucces. Bel!