“De wasstraat”

Haal alles uit uw sales dankzij onze wasstraat: “een optimaal programma voor een blinkend resultaat”.

Het ideale salesproces met blijvend resultaat

U wilt alles uit uw markt halen, uit uw doelgroep en uit uw team. We introduceren u ‘de wasstraat’. Fase voor fase poetsen we het hele salesproces op. Tot het van binnen en buiten glanst. We laten een ideaal salesproces bij u achter.

Eén van onze partners springt tijdelijk bij u in. Zolang als nodig is. Om de sales nieuw leven in te blazen. Om discipline in te voeren en uw salesteam te motiveren. Om uw team naar de top te brengen. U kunt rekenen op een blijvend beter verkoopresultaat

Fase 1. Analyse & Strategie

ASAP noemen we de wasstraat ook wel. Niet alleen omdat het zo belangrijk is om as soon as possible actie te nemen. ASAP staat ook voor het proces: Analyse Strategie Actie Progressie. Dat proces begint met een scherpe analyse en een slim strategisch plan.

1. Grondige analyse

Samen met u nemen we de strategie onder de loep. Zo analyseren we de markt, trends, uw proposities, uw klanten en uw doelgroepen. We doorgronden go-to-market plannen, uw forecasts en uw pipeline. We zijn kritisch en spiegelend. Er valt vaak zoveel meer uit te halen. We vinden dàt wat u onderscheidt van uw concurrentie. Die meerwaarde onderstrepen we in uw sales-propositie. Daar gaan we mee aan de slag.

2. Helder salesplan

We zorgen voor een kristalhelder plan. Een salesplan dat uw ideale klanten schetst en haarfijn uitlegt hoe we die gaan benaderen, met welk verhaal, wanneer en wie dat dan doet. De kansen bij bestaande klanten? Die vindt u in een overzichtelijke up-sell/cross-sell matrix. Ons salesplan staat vol concrete acties én haalbare doelen voor uw team.

Fase 2. Lead Generatie

Een slimme marktbewerking is de volgende stap. We benaderen leads. Daar gaan we samen met uw salesteam mee aan de slag. Actie dus, de tweede A van ASAP.

1. Benadering van klanten

Wij leren uw team om effectief afspraken te maken. Of wij benaderen de beste leads voor u en zorgen voor goede afspraken. Maar eerst brengen we de kooptriggers in kaart en stemmen we uw propositie precies af op uw doelgroep. Natuurlijk sluiten onze activiteiten precies aan op uw marketingcampagnes.

2. Continue dataverrijking

U kunt op meer rekenen dan quality leads, gekwalificeerde afspraken. We werken aan een optimaal klantenbestand, dat altijd up-to-date is. Met actuele contactgegevens natuurlijk, maar ook met andere zinvolle informatie. Dataverrijking binnen uw CRM is geld waard. Zo zijn uw marketingcampagnes altijd effectief.

3. “Bakjesmarketing”

Wij leren uw team om prospects van koud naar warm naar hot te brengen. Om steeds weer een passende vervolgactie te plannen. Om een band te bouwen met de klant. ‘Bakjesmarketing’ noemen we dat. Eenmaal in de (kaarten)bak is nooit meer uit de bak. De vraag is niet óf de lead uw klant wordt. De vraag is wánneer.

Fase 3. Deal Generatie, ofwel: de deal sluiten

De deal sluiten is misschien wel de moeilijkste stap. Wij leren uw salesteam hoe ze daadwerkelijk kunnen ‘closen’. Daarvoor zijn twee zaken essentieel: discipline en vaardigheden.

1. Pijplijnmanagement

In resultaatsessies met uw team zorgen we voor een effectief pijplijnmanagement. Wat zit er in de pijplijn? Kunnen we dat vergroten? Wat is de volgende stap? Hoe komen we tot een deal? We sturen, confronteren en motiveren. We zorgen dat uw salesteam scoort.

2. Salescoaching en -training

Als vaardigheden ontbreken, springen we in. Met één-op-één-coaching bijvoorbeeld of – als het hele team extra handvatten kan gebruiken – met een van onze salestrainingen. Hoe voer je gesprekken op directieniveau? Hoe overtuig je een weerbarstige relatie? Hoe kom je tot de deal? We halen het beste uit uw mensen.

Fase 4. Progressie borgen

Het proces is in gang. U weet waar uw kansen liggen, de strategie is geformuleerd, acties zijn uitgezet. Hoe gaat u verder? Nu, na zes maanden en na een jaar? Wij helpen u resultaten te borgen, structureel te maken. U kunt op ons rekenen.

Onze opdrachtgevers