Afspraken maken

Wij gaan voor direct resultaat, samen met een gepaste opvolging. 

Wat doet Prospectory voor uw organisatie?

Concrete afspraken, maar ook een goede kwalificatie zodat we op het juiste moment kunnen handelen. Wilt u dat ook voor uw organisatie? We zetten ons sales team graag aan het werk voor u om gepaste afspraken te beleggen. Ons salesteam van Prospectory helpt u met het beleggen van afspraken met potentiële, maar ook met (uit het oog verloren) huidige klanten. Dit doen wij middels koude acquisitie en door het klantcontact structureel te maken onder bestaande relaties. Wij helpen afspraken te professionaliseren en zorgen dat afspraken gemaakt worden.

Kennismaken, kwalificeren en closen

Een kennismaking is altijd van waarde, want het zorgt ervoor dat u in een één op één gesprek de contactpersoon en organisatie beter leert kennen. U creëert daarnaast naamsbekendheid met het maken van een afspraak, ook wanneer deze pas op een latere termijn in een concrete deal resulteert. Vooral voor complexe dienstverleners is een eerste één-op-één kennismaking van belang.

Maar met wie heeft u de meest renderende kennismakingen? En hoe komt u die personen te spreken? Heeft u al zicht op wie deze organisaties en personen zijn? We stellen we het doel van de afspraak gezamenlijk op, om zo effectief mogelijk afspraken voor u en uw organisatie te beleggen.

Het hoogste rendement in zowel de voorafgaande activiteiten (telefonisch contact leggen, online en offline marketing) als de opvolging om tot de afspraak te komen is op gepaste wijze kwalificeren. Uw propositie is mogelijk pas op een latere termijn meer actueel, een tijdige opvolging kan dan alsnog in een deal resulteren. Met een kwalificatie van uw behoeftes en wensen weten zowel wij als u als organisatie waar u op kunt inspelen bij het maken van een afspraak met een potentiële klant.

Afspraken maken en ondertussen data verrijken

Wij maken niet alleen een afspraak met een organisatie voor u, wij kijken ook naar de organisatie. Er wordt gekeken naar vragen als: wie is het bedrijf? Hoe is het bedrijf opgebouwd? Wie werken er? En welke behoeftes zijn er en wanneer worden die behoeftes actueel? Wij plannen direct een afspraak in én u heeft belangrijke informatie voor in de toekomst. Zo kunt u (alsnog) afspraken maken in de toekomst wanneer die aanleiding er is. Denk hierbij overigens ook aan een Slim CRM, zodat u met een passend actieplan tijdig kunt handelen.

Mogen wij uw organisatie en behoeftes kwalificeren? We geloven in een professioneel commercieel beleid, voor zowel onze acquisitie als dat van uw organisatie. We lichten het aan tafel graag aan u toe.

Deze en onze andere diensten verzorgen we voor onder meer: