Kracht van de herhaling

Om klanten zo effectief mogelijk te werven maakt u gebruik van de kracht van herhaling.

Waarom is herhaling belangrijk bij sales?

Herhaling en regelmaat zijn in sales bijzonder belangrijk. Een herhaaldelijk onder de aandacht gebrachte boodschap creëert herkenning en erkenning van uw propositie onder uw doelgroep. Dit resulteert in een effectieve marktbenadering waardoor de kans op leads en deals vele malen verhoogd worden.

Acquisitiemotor gaande houden

Doordat u op het netvlies van uw prospect blijft verschijnen, wordt u niet vergeten. De kracht van de herhaling zorgt ervoor dat u niet verdwijnt in de gedachten van uw prospect. Dat is heel wat waard, want op deze manier voelen uw klanten verbondenheid en krijgen ze een goed gevoel bij uw bedrijf.

Dataverrijking

Herhaling biedt u de kans om uw relatiebestand te updaten met informatie die ertoe doet. Op deze manier weet u wat de prospect wil en wat er speelt in de organisatie van de prospect. U blijft op de hoogte van de behoeftes van uw klanten en kunt hierdoor met uw producten en/of diensten op inhaken.

Hoe gaan wij te werk met de kracht van de herhaling?

Wij benaderen uw prospects met een gepaste frequentie en met de juiste tone-of-voice. Uw prospects gaan van koud naar lauw naar heet en verliezen wij niet meer uit het oog. Om dit effectief te managen brengen we de pipeline in kaart, zorgen we voor een gepaste verrijking van het CRM en vereisen we bovenal een ijzersterke propositie.

Deze en onze andere diensten verzorgen we voor onder meer: