Callcenter diensten

Uw callcenter diensten uitbesteden? Op tijdelijke of reguliere basis? Dan bent u op zoek naar de callcenter diensten van Prospectory. We bieden actiematige en seizoensgebonden capaciteit, maar ook de specialisatie voor het beste resultaat uit doorlopende callcentre diensten. Op zichzelf staand, of als onderdeel van onze dienstverlening voor onze klanten en relaties.

Waarom Prospectory inhuren voor callcenter diensten?

Hieronder staan de twee grootste redenen waarom u Prospectory het beste kunt inhuren.

Altijd bereikbaar

Waarschijnlijk herkent u het zelf ook in uw privé leven. U heeft een vraag waar u voor moet bellen en komt in een verschrikkelijk lange wachtrij. Na een half uur krijgt u eindelijk een medewerker aan de telefoon. U bent daardoor al geïrriteerd, u wilt toch niet dat mensen dit ook hebben bij uw bedrijf? Met de callcenter diensten van Prospectory zijn er geen lange wachtrijen.

Gespecialiseerd

Wij zijn gespecialiseerd in de sales. Dit komt omdat wij al jaren veel ervaring hebben in de sales. Wij weten hoe wij potentiële klanten kunnen overtuigen voor een kennismakingsgesprek.

Waarom callcenter diensten extern inhuren?

Wij verzorgen voor verschillende activiteiten omtrent de callcenter diensten. Wanneer u ons als callcenter inhuurt, kunt u de volgende activiteiten van ons verwachten:

  • Inplannen

    Wij plannen kennismakingen voor u in

  • Beantwoorden

    Wij beantwoorden inbound telefoontjes voor u

  • Opvolgen

    Wij volgen acties op voor u

De capaciteit, naast de wil om deze activiteiten uit te voeren, heeft u niet altijd. We bieden tijdelijk, maar ook op reguliere basis de mogelijkheid om ons callcenter voor u te laten werken.