Koude acquisitie

Heeft u zelf geen tijd voor koude acquisitie? Heeft u niet de juiste mensen voor koude acquisitie? Of doet u liever alleen de warme acquisitie? Dan kunt u het beste de koude acquisitie uit handen laten nemen door professionals. Prospectory benadert voor u potentiële klanten.

Wat is koude acquisitie?

Met koude acquisitie wordt contact gemaakt met potentiële klanten wie u nooit eerder heeft gesproken. U bent als relatie nog onbekend en benadert de contactpersoon voor een introductie van uzelf, uw uw producten c.q. diensten en uw organisatie. Op basis van het gesprek wordt interesse te gewekt en overlegd of het zinvol is om een afspraak ter toelichting of kennismaking interessant is. De doelen kunnen gericht zijn op inventarisatie & kwalificatie, maar ook om direct tot een sale te komen.

Vervelend? Niks voor u? Toch wel! Van trainingen tot het volledig uit handen nemen van koude acquisitie, als end-to-end sales specialisten hebben we voor het M van MKB en voor onze corporate relaties de meerwaarde van koude acquisitie aan mogen tonen.

Wat doet Prospectory met koude acquisitie?

Wij leggen nieuwe contacten door middel van acties, telefoongesprekken en andere sales- en marketingmiddelen. Op deze manier komt u binnen bij de potentiële klant.

Doelgroep bepaling

We helpen u met het kaderen van de juiste doelgroep. Welke branche of welk type bedrijf of bedrijven zijn voor u het meest interessant? Zijn de contactgegevens bekend of moeten we deze achterhalen? Met de antwoorden op deze en meer vragen komen we tot een gerichte bellijst om koude acquisitie op te plegen.

Verschillende technieken

Het is de toon die de muziek maakt. Afhankelijk van uw wensen kunnen we van een introductie van uw organisatie, tot een direct(er) sales gesprek omtrent uw diensten of producten bellen. In het gesprek passen de specialisten van Prospectory verschillende gespreks- en verkooptechnieken om efficiënt tot de juiste contactpersoon te komen en een gedegen gesprek te kunnen voeren.

Afspraak maken of kwalificeren en terugbellen

Het snelste resultaat is als we u aan tafel mogen brengen bij de contactpersoon. Dit forceren is echter geen vruchtbare doelstelling en we geloven in relaties  tussen uw beider organisatie. Zo kunnen we gezamenlijk bepalen of we naast het faciliteren van nieuwe gesprekken, we ook de kwalificatie dienen te verzorgen. We spreken de behoeftes en bijbehorende besluittermijnen door, zodat we precies weten wanneer we het beste nog eens in contact met elkaar kunnen komen.

Bent u geïnteresseerd in onze koude acquisitie diensten? Behoefte aan kwalificatie van uw doelgroep of direct concrete afspraken met potentiële klanten? Bel dan naar +31 (0)30 210 79 36 voor meer informatie over de dienst die wij aanbieden omtrent koude acquisitie.