Verkooppropositie

Van een onderbouwde business case naar een ijzersterke marktbenadering

Een gedegen case vertalen naar een goed verhaal

Kunt u uw product- of dienstenaanbod in één scherpe zin duidelijk maken? Een uitdaging onder zowel MKB als onze corporate klanten. Uw verkooppropositie is de fundering van een gedegen actieplan voor uw commerciële activiteiten. Vanuit Prospectory hebben we onze klanten mogen helpen met het aanscherpen van de propositie en de antwoorden op de vragen welke hier aan voorafgaan.

PROPOSITIE ANALYSE

Focus, herkenbaarheid, onderscheid en uiteindelijk omzetgroei. Hoofdzaken als het gaat om uw een analyse van uw propositie(s).

DESK RESEARCH & BUSINESS INTELLIGENCE

We verzamelen en structureren marktgegevens, omdat een analyse van bruikbare data uw propositie feitelijk onderbouwt.

De kansen: Laag- en hoog hangend fruit

Kurt Hessels, managing director bij Prospectory, neemt regelmatig de voorbeelden door van hoog- en laaghangend fruit voor uw organisatie. Welke kansen liggen binnen handbereik en welke dient u planmatig met meer moeite te creëren? Door, samen met één van onze partners, de juiste vragen te stellen en beantwoorden krijgt u veel meer grip op de beste kansen om tot resultaat te komen onder uw bestaande en potentiële klanten.

De propositie: Wat verkoopt u eigenlijk?

Heeft u een breed pallet aan diensten en producten, of bent u in een aantal zaken juist gespecialiseerd? Middels één of meer gezamenlijke sessies komen we tot de kern van de propositie of proposities waar uw organisatie in uw sales effort het meeste profijt van heeft. We bespreken effectiviteit, onderscheid, aanbod en kansen om tot de beste propositie(s) te komen.

De doelgroep: Wie spreekt u aan?

Van uw bestaande relaties tot branches of specifieke bedrijven welke u wil acquireren. Zou u nu een concrete lijst kunnen opstellen van organisaties waar u (meer) zaken mee wil doen? We helpen u deze doelgroepen te omschrijven, vinden en de mogelijke resultaten per doelgroep te schetsen om effectief te werk te kunnen gaan met uw verkooppropositie. Dit kan middels interview sessies, maar ook met een cijfermatige onderbouwing.

Met concrete acties aan het werk

Met een goed gekaderde verkooppropositie kunt u uiteindelijk echt gericht met uw relaties spreken en de markt op. De kansen zijn concreet, de doelen zijn geformaliseerd, de doelgroep is helder. Kunnen we u helpen om hiertoe te komen? Neem eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Deze en onze andere diensten verzorgen we voor onder meer: