Propositie analyse

Hoe benadert u de markt? Prospectory creëert met u een propositie analyse die er toe leidt dat uw aanbod beter aansluit bij uw (potentiële) doelgroep.

Wat is een propositie analyse?

De propositie is een voorstel of aanbod van een bedrijf. Het is de fundering van een organisatie als het gaat om hoe klanten de introductie van het bedrijf, haar diensten en/of producten ervaren. De propositie betreft een beknopte omschrijving van wat het bedrijf aanbiedt gespecificeerd op een doelgroep of marktsegment. Prospectory analyseert de propositie graag voor u.

Waarom een propositie analyse?

Er zijn vier elementen die van belang zijn voor een goede organisatie, namelijk focus, herkenbaarheid, onderscheid en omzetgroei. Door een overzicht van deze elementen kunt u een goede propositie formuleren. Prospectory maakt graag voor u een propositie analyse.

Focus
Keuzes maken en een richting bepalen. Focus is leading in uw propositie, verbreding van uw propositie betekent vaak eerder uitsluiten van succes dan insluiten van een groter bereik onder de doelgroep. We helpen u hierbij de gepaste keuzes maken, zodat uw propositie gekaderd vermarkt kan worden.

Herkenbaarheid
U wilt ervoor zorgen dat uw organisatie top-of-mind raakt bij uw suspects en prospects. Bij het maken van een propositie analyse zorgen wij ervoor dat u een herkenbaarheidspunt krijgt, zodat u top of mind raakt bij uw doelgroep. Dit verhoogt de kans op resulterende inbound leads en maakt het proces rondom closen eenvoudiger.

Onderscheid
Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten voor uw organisatie kiezen, zal u een onderscheidende positie in uw branche moeten aannemen. Dit onderscheid wordt onderzocht, uitgelicht en opgenomen in de propositie voor een effectievere marktbenadering.

Omzetgroei
Een goede propositie leidt tot de groei van uw omzet. Op basis van KPI’s kunnen we de verwachte omzet in kaart brengen, zodat hier gepaste acties tegenover gezet kunnen worden.