Training Persoonlijkheidsstijlen klanten

Iedereen heeft een persoonlijkheidsstijl. Het helpt om die te kunnen herkennen. Zo kunt u het gedrag van uw gesprekspartner plaatsen en daarop inspelen.

Wat leert u in de training Persoonlijkheidsstijlen?

De training Persoonlijkheidsstijlen gaat uit van DISC, een instrument dat karakterkenmerken terugbrengt naar vier persoonlijkheidsstijlen. U leert het volgende:

✓ U krijgt inzicht in uw eigen persoonlijkheidsstijl.

✓ U leert de stijl van uw gesprekspartner te herkennen. Zo kunt u effectief contact maken. U weet in te spelen op de persoonlijkheidsstijl van uw gesprekspartner. Of dat nu een dominante inkoper is die de leiding in het gesprek neemt of een operationeel manager die zeer sociaal is, maar geen beslissingen neemt.

✓ U leert persoonlijkheidsstijlen te doorzien en de bijbehorende verwachtingen te managen.

✓ U leert de intentie achter het gedrag van de ander te zien. U kunt uw eigen ergernissen rondom dat gedrag vervolgens loslaten.

Wat levert de training Persoonlijkheidsstijlen u op?

U kunt uw eigen én de persoonlijkheidsstijl van uw gesprekspartner doorzien. U weet hoe uw gesprekspartner behandeld wilt worden en u kunt daarop inspelen. Zo haalt u maximaal rendement uit het gesprek. Het is de meest effectieve strategie in communicatie en sales.