CASE – Bank ten Cate

Logo bank ten cate vierkant

“Prospectory maakt het verschil!”

Reinier Westeneng – Directeur

“Een gestructureerde aanpak in combinatie met enthousiasme en passie hebben geleid tot succes.”

 

client_logo_BankTenCate_BigBank ten Cate & Cie is een private bank pur sang. Veel persoonlijk contact en een eersteklas service staan centraal bij haar Private Bankers en Beleggingsadviseurs.  Het primaire doel van de bank is om haar cliënten te helpen bij het realiseren van hun financiële doelstellingen. Het behoud van cliënten staat voorop, maar daarnaast wil de bank graag doorgroeien onder andere door middel van het verwelkomen van nieuwe cliënten. Dit vraagt om planmatig (net)werken door de commerciële medewerkers, acquisitie actie en de juiste mix van initiatief en acquisitievaardigheid om zodoende doorlopend cliënten te winnen en tegelijkertijd de cliënttevredenheid op een hoog niveau te houden.

Om de kennis en vaardigheden van haar commerciële medewerkers verder te ontwikkelen, schakelde Bank ten Cate Prospectory in.  “Prospectory voelde direct aan wat de behoefte was van ons als opdrachtgever”, aldus Reinier Westeneng, directeur van Bank ten Cate.

Prospectory heeft een maatwerk programma ontwikkeld. Dit programma, een combinatie van theorie en praktijk, bestond onder andere uit het doorlopen van het propositietraject met aansluitend in de praktijk een tweewekelijkse evaluatie met de deelnemers. Daarnaast werden diverse Workshops ingezet om bewustzijn en diverse vaardigheden te ontwikkelen.

“Een belangrijke randvoorwaarde om een succesvolle samenwerking te creëren is ook een regelmatige evaluatie tussen opdrachtgever en trainer. Het geeft de mogelijkheid om bij te sturen en direct in te spelen op specifieke behoeften” aldus Reinier Westeneng. “Het enthousiasme en de passie van de trainer(s) werkt daarbij aanstekelijk. Dit helpt mee aan het succes!”

Bank ten Cate is erin geslaagd om de concrete behoefte in samenwerking met Prospectory in te vullen!