CASE – Hewlett Packard

client_logo_HP_Big

“Ons salesteam heeft zich nu gecommitteerd.”

Midmarket Enterprise Group – Sales Manager

“Prospectory acteert snel, is flexibel en geeft een heldere terugkoppeling. Wij zijn gesterkt in de keuze om veranderingen aan te brengen.”

 

client_logo_HP_BigHewlett Packard schakelt Prospectory in voor sales assessment

“Wat is de commerciële potentie van ons team accountmanagers? Wat is nodig om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en meer discipline te realiseren?” HP Midmarket Enterprise Team stelde deze vragen aan Prospectory-professionals.

 

 

Prospectory ontwikkelde voor HP een sales assessment programma dat vier onderdelen telt:

1. Kick-off sessie, ter kennismaking en introductie

2. Online sales assessment, Sales Indicator, om salesvaardigheden al zelfvertrouwen, vasthoudendheid en commerciële gedrevenheid te meten.

3. Individuele gesprekken, een commerciële pitch maakt er deel van uit.

4. Presentaties, van persoonlijke jaarplannen in een Dragons’ Den opzet. Een panel van sales professionals beoordeelt de presentaties.

In een recht door zee terugkoppeling verwoordde Prospectory de commerciële potentie van het HP-team en de individuele leden. Vervolgend gaf Prospectory helder en concreet advies over hoe HP de salespotentie naar een hoger plan kan tillen. Voorbeelden zijn toegespitste één-op-één-coaching, praktijkgerichte verdiepende workshops en een heldere structuur voor salesdiscipline.

Het traject bleek zoveel meer dan een assessment. Dankzij dit programma nam het team zelf verantwoordelijkheid. Het salesteam committeerde zich aan de doelstellingen.