CASE – Miedema Bouwmaterialen

T.van Dijk

“Prospectory gaat naast de klant staan om maximaal resultaat te behalen!”

Theo van Dijk – Sales Manager

 

T.van Dijk

Miedema Bouwmaterialen is al bijna 100 jaar een betrouwbare partner in de bouw voor het leveren van hout, plaat en bouwmaterialen. Naast de 15000m2 opslag heeft Miedema ook een uitgebreide machinale van 5000 m2 waar allerhande bewerkingen plaats vinden. Miedema is gevestigd in Leeuwarden, is een ambitieus bedrijf en werkt met vakbekwame en betrokken medewerkers.

Miedema staat voor service, werkt oplossingsgericht, vakkundig, snel en bij hen is “afspraak is afspraak”.

Miedema zocht naar mogelijkheden om het verkooppersoneel beter op te lijnen en kwam in contact met Prospectory. “Maximaal rendement halen uit het verkoopteam, een brede kapstok waar je van alles aan kunt ophangen, dat is waar we naar op zoek waren”, aldus Theo van Dijk, Sales Manager bij Miedema.

Samen met Prospectory werd een plan opgesteld en werden duidelijke afspraken gemaakt over de verwachtingen en de planning.
Om het gewenste resultaat te bereiken werden opmaat trainingen, coaching sessies en resultaatsessies ingezet voor de verkoopmedewerkers. Daarnaast werd het management van de binnen- en buitendienst geadviseerd.

Het resultaat is daar. Het team is bewuster geworden als team, de klantbenadering en klachtafhandeling verloopt veel beter doordat de vaardigheid bij de medewerkers is verbeterd.
De meerwaarde van de innovatieve Miedema producten kan beter uitgelegd worden in een markt waarin niet meer alleen de prijs maar zeker ook de toegevoegde waarde van belang is voor de klant.

‘’Prospectory heeft de zwakke plekken inzichtelijk gemaakt en heeft door deskundig maatwerk en advies ons op een hoger plan gebracht. Een prettige samenwerking, waarbij de tussentijdse evaluaties als zeer waardevol worden bestempeld’’.
‘’Opvallend is dat Prospectory hierbij echt naast ons is gaan staan!’’.

Wij kunnen weer verder doorbouwen om onze commerciële mensen nog verder van meerwaarde te laten zijn voor onze relaties in een snel veranderende markt. Voor het “onderhoud” van de vaardigheden van onze verkoper zullen we zeker weer contact zoeken met Prospectory.