Zwaar-weer-gesprekken

Stelt u zich voor een klant is diep teleurgesteld en boos omdat uw bedrijf niet aan zijn verwachtingen voldoet. Of een klant wil ineens een samenwerking beëindigen, hoe gaat u hier goed mee om? Het is nooit leuk om een slecht nieuws gesprek te voeren met klanten. Maar het kan altijd (onverwachts) gebeuren. De training ‘Zwaar weer gesprekken’ leert u om te gaan met moeilijke gesprekken met klanten.

Waarom een goed slecht nieuws gesprek voeren?

Wanneer een klant boos of teleurgesteld is, gaat hij door een bepaald proces heen. De boosheid verlicht enorm wanneer u er op de juiste manier op kunt inspelen. Door een juist slecht nieuws gesprek te voeren, vermindert u ook een slecht imago door de klant te laten sussen.

De training ‘zwaar-weer-gesprekken’

Door de training om slecht nieuws gesprekken te voeren leert u om te gaan met moeilijke gesprekken met klanten. U leert de psychologie van communiceren zowel rationeel en emotioneel te begrijpen. In de training om een slecht nieuws gesprek te voeren krijgt u het volgende geleerd:
  • Welke emoties een rol spelen
  • Wat de non-verbale basishoudingen zijn
  • Welke interventieniveaus er zijn
  • Hoe u kunt schakelen in een gesprek

Resultaat van de training ‘zwaar-weer-gesprekken’

Bij het voeren van een slecht nieuws gesprek wilt een klant waarschijnlijk de samenwerking beëindigen. Door de training weet u hoe u uw klant kunt behouden. U krijgt de controle in een emotioneel geladen betoog en leert vlot te schakelen tussen ratio en emotie.

Bent u geïnteresseerd in een training om een goed slecht nieuws gesprek te kunnen voeren? Bel naar +31 (0)30 210 79 36 voor meer informatie over de training.

Frits Willem Bakker

Frits Willem Bakker

Managing Director

Frits brengt u passie voor sales. Hij laat zien dat sales overal haalbaar is, ook binnen uw organisatie. Hij leeft zich in in úw organisatie, kent de dynamiek van uw markt en heeft een sterke intuïtie voor wat werkt en niet werkt. Hij kent het klappen van de zweep, is doelgericht én actiegericht en vanuit die invalshoeken positief confronterend naar uw team.